2019 Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

2019 Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı gününe denk geliyor. Tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 23 Nisan 2019 günü de resmi tatil. Resmi tatillerde kamu ve özel kurumlar kapalıdır. Resmi törenlerin ve kutlamaların yapıldığı okullarda ve kurumlarda, tören bitiminde eğitime ara verilmektedir.. Okulların yanında bankalar ve borsalar da kapalı olacak. 23 Nisan günü yaptıkları yoğun etkinlikler nedeniyle tatil yapamayan İlköğretim öğrencileri için 2015 yılına kadar 24 Nisan günü de tatildi. Ancak yapılan yönetmelik değişikliğinden sonra 24 Nisan artık tatil değil. Bu yıl 24 Nisan 2019 Çarşamba günü tüm okullarda eğitim öğretim yeniden başlayacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli ve anlamlı bir yer tutar. TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanmıştır. bayram olmasının nedeni saltanatın kaldırılarak, idarenin tek kişinin elinden alınması ve milletin temsil edildiği kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmesidir.  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. İlk zamanlar bu bayramın, çocuk bayramı olarak da kutlanmasının nedeni  savaşlarda annesiz ve babasız kalan çocukları sevindirmek, onlara bir bahar şenliği ortamı sağlamak amacı taşımaktaydı.

Bunu da Okuyabilirsin...
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

2019 Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Trt şenlikleri

Her sene 23 Nisan günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmakta, ulusal ve evrensel önem taşımaktadır.  Bu yıl Salı gününe denk gelecek bayram, ülkemizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerimizde kutlanacaktır.

23 Nisan 2019 Salı Günü, Türkiye Cumhuriyeti devleti erkanı Anıtkabir’de resmi törenlere katılacaktır. Tüm İl ve ilçelerde  Atatürk anıtlarında, stadyumlarda resmi törenler yapılacak, İlkokul  öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sergilenecektir. Gün boyu yapılan resmi geçit törenleri ile birlikte akşamları da büyük şehirlerde fener alayı düzenlenecektir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili Kaç Gün?

22 Nisan 2019 Pazartesi günü idari izin sayılma durumu hariç tatil söz konusu değil. 23 Nisan Salı günü ise Resmi tarih. Bunun yanında yukarıda da söz ettiğimiz gibi 23 Nisan törenlerindeki uzun süren etkinlikler nedeniyle ilköğretim okulları öğrencileri ve öğretmenleri için 24 Nisan günü 2015 yılında yapılan yönetmelik değişikliğinden sonra artık geçerli değil.

Bunu da Okuyabilirsin...
İstanbul'daki Özel Üniversitelerin Ücretleri

23 Nisan 1920 Yılında Ne Oldu?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak