Akrofobi nedir? Akrofobi nasıl geçer?

Akrofobi nedir? Akrofobi nasıl geçer?

Akrofobinin tanımı yükseklik korkusudur. Akrofobi günümüzde çok yaygın olarak görülmektedir. Bu durum bir tür psikolojik rahatsızlıktır. Çocuk ya da yetişkin ayırt etmeden birçok kişide karşılaşılabilecek bir durumdur.

Akrofobinin yani yükseklik korkusunun dereceleri vardır. Kimileri yüksek yerlere çıkmaktan ya da yüksek bir yerden aşağı doğru bakma noktasında korku yaşarken kimisi de merdiven çıkarken dahi bu korkuyu yaşayabilir.

Akrofobi bir denge problemidir. Gözler yüksek bir noktadayken aşağı bakıldığı esnada yüksekliği hesaplayamaz, beyne ayakların yere değmesi gerektiği yönünde mesaj verir. Beyinde oluşan çelişki korkuya dönüşür.

Akrofobi kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebilecek bir fobidir. Bu durumdan kurtulmak mümkündür, tedavi ile korku yok edilebilir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Demir içeren besinler

Akrofobinin belirtileri

Akrofobi belirtisi olan kişide şiddetli baş dönmesinin yanı sıra güvensizlik duygusu ve sürekli tutunacak yer aranması gibi durumlar görülebilir. Kısaca akrofobi belirtileri: Yoğun baş dönmesi, titreme ve panil hali, terleme ve kalp çarpıntısı, kararsızlık, endişe ve ağlama, sinirlilik ve kitlenme durumu.

Akrofobi tedavisi nasıl olur?

Bu konuda mutlaka bir uzmana danışılmalıdır ve korkunun nedeni, derecesi belirlendikten sonra tedavi aşamasına geçilmelidir. Akrofobi yaşanan bir olay sonrası ortaya çıkmış olabileceği gibi kendiliğinden de ortaya çıkmış olabilir.

Akrofobi tedavisinde genel itibariyle ilaç kullanılmamaktadır ve terapi yolu izlenmektedir. Tedavi aksatılmadan sürdürülmeli ve vazgeçilmemelidir.

Terapiler sanal ortamda kişinin korkusuyla yüzleştirilmesiyle başlayabilir ve daha sonra da gerçek ortama geçirilerek sürdürülebilir. Akrofobi tedavileri genellikle olumlu netice vermektedir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Tansiyon, Düşük Tansiyon, Büyük Tansiyon Nedir?
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak