Adana’da Gezilecek Yerler

Adana’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin sanat ve kültür kenti Adana’da gezilecek yerler tarihi ve doğal özellikleri bakımından büyük öneme sahiptir. Yaylaları, ören yerleri, köprüleri Adana’da Gezilecek yerler arasında bir adım öne çıkmaktadır. Adana ayrıca çok önemli bir kültür merkezidir. Dünyaca ünlü sinema sanatçıları, yazarlar bu kentten çıkmıştır. Toroslar ve Çukurova çok zengin bir doğal örüntü sunmaktadır.

Müzeler ve Ören Yerleri

Atatürk Evi Müzesi/Atatürk’s House Museum
Adana Müzesi/Museum of Adana
Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adana Evi / Adana Kuruköprü Monumental Museum and Traditional Adana House
Anavarza Örenyeri/Ancient City of Anavarza
Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müze ve Sergi salonu
Şar Örenyeri/Ancient City of Şar

Adana Yaylaları

Aladağ- Ağçakise – Başpınar – Bici – Kosurga Yaylaları

Aralarında 3-5 km. gibi kısa mesafeler bulunan yaylalara stabilize yolla ulaşım mümkün. Çadır kampı kurmak suretiyle doğa fotoğrafları çekebilir, ormanda gezinti yaparak Zehli Kalesini görebilirsiniz. Her türlü ihtiyacınızı yanınızda götürmeniz gerekli.

Aladağ- Ağçakise - Başpınar - Bici - Kosurga Yaylaları

Aladağ Meydan Yaylası

1700 m rakımlı yayla, Aladağ İlçesine 6 km. uzaklıktadır. Stabilize yol ile ulaşılma mümkündür. Çam, ardıç, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir. Et yemekleriyle meşhur kır lokantaları, kahveler, bakkallar hizmet vermektedir. Telefon ve elektrik mevcuttur. Ahşap ve taş yapılardan oluşan konaklanma tesisleri olan yaylada, ormanlık alanın kıyısında kamp kurabilir ve piknik yapılabilirsiniz. Ulaşım için kendi aracınız yoksa Aladağ ilçesinden minibüs ile gidilebilirsiniz.

Bunu da Okuyabilirsin...
Konya Kısa Tanıtım ve Gezi Rehberi

Feke İnderesi Yaylası

Feke’ye 59. km. uzaklıktadır. Ulaşımın stabilize yolla sağlandığı yayla, bağ ve bahçeler arasında kurulmuştur. Sağlık ocağı, jandarma karakolu, bakkal, fırın ve kır lokantalarının bulunduğu köyde, Yahyalı tipi halı ve kilimler, çoraplar dokunarak satılmaktadır. Her sene 15 Ekim tarihinde Feke Karacaoğlan Kültür ve Sanat şenliği yapılmaktadır. Özel aracınızla veya Feke ve Saimbeyli İlçelerine giden vasıtalar ile ulaşım oldukça kolaydır.

Karaisalı Kızıldağ Yaylası

Yaylaya Karaisalı İlçesi’nden 27 km asfalt yolla ulaşılmaktadır. Karaisalı halkının yoğun ilgi gösterdiği Kızıldağ Yaylasında; kır lokantaları, kahveleri, bakkallar, fırınlar ve kasaplar hizmet vermektedir. Meyve bakımından bolluk yaşanmaktadır. Elma, armut, kiraz, vişne ve cevizin bolca bulunduğu yaylada kamp kurabilir, Kızıldağ’ da yürüyüş yapılabilirsiniz.

Kozan Göller Yaylası

Kozan’a 40 km. uzaklıktadır. Ulaşım Saimbeyli ve Feke İlçelerine giden vasıtalar ile bu 40 km stabilize yolla mümkündür.
Tamamen bakir durumdaki yayla, ormanlar ve kır çiçekleri ile kaplıdır. Elektrik ve telefon bulunmakta olup, bakkal ve kır kahveleri hizmet vermektedir. Kamp kurmak isteyenler, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını yanlarında götürmelidir.

Kozan Horzum Yaylası

Horzum Yaylas, Kozan’ı Feke-Saimbeyli-Tufanbeyli ilçeleriyle Kayseri İli’ne bağlayan karayolunun 25. km. sinde bulunmaktadır. Aynı güzergahın 31. km. sinde ise Culluuşağı Yaylası bulunmaktadır. Horzum Yaylası çam, çınar, üzüm bağları ve meyve ağaçları ile iç içedir. Bakkalları, kır kahvesi ve lokantaları ile sağlık ocağı vardır.

Bunu da Okuyabilirsin...
 Harran Gezi Rehberi, Harran'da Gezilecek Yerler

Pozantı Akçatekir Yaylası

Yaylaya Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 km. lik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek gidilir. Ardıç, köknar, ve sedir ağaçları ile kır çiçekleri zenginliği dikkat çekmektedir. Sarımsak Dağı’nın eteğinde olması ve yaban hayatı zenginliği ile kampçıların ilgi odağıdır.

Pozantı Armutoğlu Yaylası

Yaylaya ulaşım, Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 km. lik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek sağlanmaktadır. Akçatekir Yaylasıiçin söylediklerimiz aynen geçerlidir.

Pozantı Aşar Yaylası

Yaylaya ulaşım Pozantı- Çamardı karayolunun 14. km’ sinden kuzey-batıya (sola) dönülerek 1,5 km. stabilize yolla sağlanmaktadır. Yöreye özgü yayla mimarisi kendini ahşap ve taşlardan yapılan yayla evlerinde hissettirmektedir.
Pozantı Belemedik Yaylası

Pozantı’ya 10 km uzaklıkta bulunan yaylaya ulaşmak için Anbaş köyü içinden gecen stabilize yolu kullanmak gereklidir. Çakıt çayı kıyısında kurulmuş, yörenin taştan ve ahşaptan yapılmış yayla evlerinde konaklanmak mümkündür. Yaban hayatı zengin olan yaylada yaban keçisi, yaban domuzu ve yırtıcı kuşlar gözetlenebilir.

Pozantı Fındıklı Köyü Yaylası

Bağlar, bahçeler arasına kurulan köy Pozantı-Çamardı karayolunun 10. km. sindedir. Yaylaya günün belirli saatlerinde Pozantı İlçesinden minibüslerle ulaşılmaktadır. Kır kahveleri, bakkal ve sağlık ocağı vardır. Kamp kurarak piknik yapılabilir.

Saimbeyli Çatak Yaylası

Saimbeyli-Tufanbeyli karayolunun 2. km. sinden sola dönülerek bahçeler arasından geçen 3 km. lik stabilize yolla ulaşılmaktadır. Kamp kurmanın mümkün olduğu yaylaya Saimbeyli’den belediye otobüsleri ile gidilebilir. Dağ yamacından akan küçük şelalelerin beslediği “anıt çınar” ağaçlarının gövde ve dalları üzerinde kurulmuş çardaklarda piknik yapılabilen çok güzel bir yayladır. Yaylada, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait küçük bir dinlenme tesisi vardır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Artvin Gezi Planı, Artvin'in Gezilecek Yerleri

Saimbeyli Obruk Yaylası

Saimbeyli-Tufanbeyli Karayolunun 5. km. sinde yolun her iki yanında yeralmaktadır. Ardıç, karaçam, sedir ağaçları ve kır çiçeklerinin çevrelediği ekilebilir alanlar, buğday ve arpa ile kapladır. Kamp kurarak çevre gezileri yapılıp fotoğraf çekilebilir. Kampçıların tüm ihtiyaçlarını yanında götürmeleri gereklidir. Her sene 15-25 Haziran tarihleri arasında Saimbeyli Kiraz festivalleri yapılmaktadır.

Tufanbeyli Kürebeli Yayla

Tufanbeyli’nin kuzeyindeki yaylaya 10 km. stabilize yol ile ulaşılmaktadır. Kampçıların her türlü ihtiyaçlarını yanlarında götürmeleri gerekmektedir.

Adana Taş Köprü

Seyhan Nehri üzerindedir. IV. (385) yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırılmıştır. Adana Yeni Valilik Binasına 3,7 km uzaklıktadır ve şehir Merkezinden şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım mümkün olmaktadır.

Akça Mescit
Ayas Antik Kenti
Bahri Paşa Çeşmesi
Bebekli Kilise
Büyük Saat Kulesi
Hasan Ağa Cami
Karataş Magarsus Antik Kenti
Misis Köprüsü
Ramazanoğlu Konağı (Medresesi)
Sabancı Merkez Cami

Ulu Cami

Büyüklüğü ve tarihi açısından Adana’nın önemli eserleri arasında gösterilen Ulu Cami’ye, şehir içi ulaşım araçları ile gidilmektedir.

Yağ Cami
Kapıkaya Kanyonu
Yerköprü Mesire Alanı

Varda Köprüsü

Varda Köprüsü, virajlı yani düz bir köprü değildir. Adana-Ankara istikametinde, Karaisalı İlçesi Hacıkırı Köyünün yaklaşık 2 km. kuzeyinde bulunur. Köprüye şehir merkezinden Karaisalı İlçesine giden araçlarla ulaşım mümkündür.

Kaynaklar: bilgitor.com/adanada-gezilecek-yerler/

Adana Otelleri ve Konaklama Yerleri

Adana’da gezilesi, görülesi yerler: otelbul.org/adanada-gezilecek-yerler/

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak