Sirkenin saça faydaları nelerdir?

Sirkenin saça faydaları nelerdir?

Herkes sağlıklı, hacimli ve parlak bir saça sahip olmak ister. Günümüzde şampuanların ve saç bakım ürünlerinin kimyasallar içermesi sebebiyle saçında çeşitli problemlerle karşı karşıya kalan bir çok kişi vardır…

Peki, doğal yolla saç bakımı yapılabilir mi? Yazımızda sirkenin saça olan faydaları hakkında bahsedeceğiz…

Doğal parlaklık için sirke

Sirke, saçın daha parlak görünmesini, daha yumuşak olmasını ve saç problemlerinin giderilmesini sağlar. Ayrıca saç tellerini dökülmelere karşı daha güçlü hale getirir. Özellikle kıvırcık ve uzun saçlarda meydana gelen düğümlenmelerin çözülmesini sağlar. Saçın uzunluğuna göre 2 ölçü suya 1 ölçü sirke katarak saçlarınızı bu karışımla durulayın.

Bunu da Okuyabilirsin...
Böbrek Taşı Nedir? Böbrek Taşı Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi

Kafa derisi için sirke

Sirke, saç derisi ve saç kökleri için de etkilidir. Saç kökleri ve kafa derisinde kaşıntı varsa, 2 bardak ılık su ve yarım bardak kadar sirke ile yapacağınız karışımı masaj yoluyla kafa derinize uygulayabilirsiniz. Yarım saat sonra da suyla durulayabilirsiniz. Bu kür saç dökülmelerine karşı da kullanılabilir.

Kepeğe karşı sirke

Sirke saçta oluşan kepekleri de temizlemeye yardımcıdır. 2 ölçü suya 1 ölçü sirke dökerek elde ettiğiniz karışımı, kafa derinize masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. 20 dakika bekledikten sonra da suyla saçlarınızı durulayın.

Daha sağlıklı saçlar için uygulayacağınız kürlerde elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak