2019-2020 Ders Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı

2019-2020 Ders Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı

2019-2020 Ders Yılı, 2 Eylül 2019 Pazartesi günü başlıyor. Bu tarihte öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılında yapılacaklar, yeni uygulamalar ve değişen durumlar ile Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği seminer programındaki çalışmaları yapacaklar. Sene başı öğretmenler kurulu toplantısı, okul ve ilçe zümre toplantıları ile rehberlik çalışmaları da bu dönemde yapılacak. Öğrencilerin geleceği 9 Eylül’de ise hem dersler hem de planlamalar yapılacak. Bu çalışmalarda öğrencilerin yeni ders yılına uyumu için önemli. Tıpkı müsabakaya hazırlanan sporcular gibi ısınma hareketleri gerekli.

İlköğretim Haftası kutlamaları bu dönemde öğretmen ve öğrencinin, eğitim öğretime hazırlık aşamasının önemli bir bölümü olarak düşünülmelidir. Yeni öğrencilerle eski öğrencilerin aynı ortamı paylaşmaları ve kurumun kuralları ile kültürü farkındalığı oluşmaya başlar. Okuma – yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı faydalar,  etkinliklerle zenginleşen bir kutlama programıyla sunulur.

Bunu da Okuyabilirsin...
En iyi 10 Hukuk Fakültesi Sıralaması

Milli Eğitim Bakanlığının 1961 tarih ve 2222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’na göre, İlköğretim Haftası kutlanması Eylül Ayının 3. haftası olarak belirlenmiştir.  2019 -2020 İlköğretim Haftası 16-20 Eylül tarihleri arasındaki hafta kutlanacaktır.

İlköğretim Haftası 2019-2020 Programı Etkinlikleri

İlköğretim Haftası, geçen yıldan itibaren sosyal etkinlikler kapsamında planlanmaya ve yürütülmeye başlanmıştır. Bununla birlikte planlama ve yürütme iş ve işlemleri eylül ayında yapılmaktadır. İlköğretim Haftası etkinliklerinin yanında konuşmalar ve şiirler de haftanın anlam ve önemine yönelik hazırlanmalıdır.

Sitemizde örnek bir İlköğretim Haftası için okul müdürünün yapacağı konuşma bulunmaktadır. Aynı şekilde örnek bir program ve İlköğretim Haftası için öğretmenin yapacağı konuşma metni örneği de bulunmaktadır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Türkiye'deki Göller ve Oluşumları ile Kısaca Özellikleri
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

1 Yorum

  • Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Peki ne oldu tam gün eğitim sözüne? Bütün okullar hazır mı? Hani 2019’da okullar tam güne dönüştürülecekti?

Yorum Bırak