Pelin Abay

Pelin Abay

Oynadıkları roller ile hayatlarımıza konuk edilen oyunculara hayranlık duymak ve onların her adımın takip ederek onlar hakkında bilgilenmek hoşumuza gider. Son dönem dizilerinden biri olan ve yeni sezonda Fox TV ekranlarında severek takip edilen Zümrüdüanka dizisinde Suhandan Demirkan rolünü oynayan Pelin Abay kimdir sorusu oyuncunun sergilediği performansa göre merak edilmektedir.

Yazı devamında Pelin Abay hakkında genel bilgiler ve Pelin Abay sevgilisi kimdir gibi özel bilgilere değinerek Pelin Abay hakkında tüm bilgilere detaylı olarak yer verilmektedir.

Pelin Abay Kimdir

Oyuncu Pelin Abay nereli diye araştırıldığında edinilen bilgi oyuncunun İstanbul doğumlu olduğu yönündedir. 1.63 cm boyunda olan oyuncu 50 kg’dır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Kütahya Porselen'in sahibi kimdir?

Haziran 1993 doğumlu olan Pelin Abay kaç yaşında diye doğum tarihi üzerinden oyuncunun yaşı hesaplanır ise yaşının 27 olduğu ortaya çıkacaktır. Tiyatro ve dizi oyuncusu olan Abay İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Ekran ile ilk karşılaşması Gülizar dizisinde canlandırdığı Fatoş rolü ile olmuştur.

Aldığı Ödüller

Tiyatro eğitimi alan oyuncu 2017 yılında Martı / İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri kapsamında

“İsmet Küntay Özendirme Ödülü” almıştır.

Kariyerine dizi oyuncusu olarak devam eden Abay eğitimi ve yeteneği ile aranan ekran yüzü olmuştur.

Pelin Abay Sevgilisi 

Özel hayatından çok kariyeri ile basına konu olan Pelin Abay sevgilisi hakkında henüz bir bilgiye ulaşılmamıştır. Ancak oyuncunun; Martı adlı tiyatroda almış olduğu rolde gerçekleştirdiği performans göz doldurmuştur.

Bunu da Okuyabilirsin...
Enes Batur kimdir? Kaç yaşında sevgilisi kim?

Pelin Abay Rol Aldığı Diziler

  • Gülizar (2018 kanal D)
  • Vatanım sensin (2016 Kanal D)
  • Zümrüdüanka (2020 Fox TV)

Zümrüdüanka dizisi ile oyunculuğunu iyice pekiştiren Pelin Abay’ın sektörde uzun yıllar yer alacağı kesin gibi. Abay’ı sinema oyuncusu olarak ta yakın zamanda görmek mümkün.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak