Evde Uygulanabilecek Doğal Maskeler

Evde Uygulanabilecek Doğal Maskeler

Güzellik merkezlerinde önemli bir bedel ödeyerek satın alacağınız hizmetleri evinizde de doğal yollarla elde edebilirsiniz. Bu hizmetlerden bir tanesi de maskeler… İşte evde uygulayabileceğiniz doğal maskeler…

1) Muz Maskesi

1 adet muzu püre haline getirin. Daha sonra püreyi yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 20 dakika kadar yüzünüzde tutun. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Havlu ile yüzünüzü yumuşak şekilde kurutun.

Bu maske cildi kuru olanlar için tavsiye edilir.

2) Yoğurt Maskesi

Küçük bir kaseye süzme yoğurt koyun. Ardından yoğurdu ince tabaka halinde yüzünüze sürün ve 20 dakika boyuna bekleyin. Ardından da soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Bunu da Okuyabilirsin...
Beslenme Alışkanlıkları ve Hastalıklar

Bu maske cildi yağlı olanlar için tavsiye edilir.

3) Limon Maskesi

Bir su bardağının 4’te 1’ini zeytinyağı ya da badem ile doldurun. Üzerine de bir adet limonun suyunu ekleyin. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin.

Bu maske kuru ciltler için tavsiye edilir.

4) Salatalık ve Bal Maskesi

Yarım salatayı püre haline getirin ve bal ile karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Bu maske bütün ciltler için uygundur.

5) Çilek ve Yoğurt Maskesi

10 adet çileği blenderdan geçirin ve 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ile karıştırın. Karışımı ince tabaka şeklinde yüzünüze uygulayın ve 15 dakika kadar bekletin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Bunu da Okuyabilirsin...
İyi uyku nasıl alınır?
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak