Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Yağlı Cilt Nasıl Geçer?

Yağlı cilt bakımı

Yağlı cilt birçok insanı rahatsız eden bir durumdur. Peki, sizin de yağlı bir cildiniz var mı? Öncelikle buna bir karar vermeniz gerekiyor. Yüzünüzü yıkadıktan sonra herhangi bir nemlendirici kullanmasanız bile 1-2 saat sonra cildiniz yağlanıyor ise, gerçekten de yağlı bir cilde sahipsiniz demektir.

Yağlı cildi ile ilgili bilinen birçok yanlış vardır. Yağlı cildin kirden dolayı oluştuğu doğru değil. Cilt, kirli olduğu için yağ üretmez. Yüzünüzü çok sık yıkadığınız takdirde cilt daha çok yağ üreterek açığı kapatmaya çalışır. Yağlı cilt için temizleme jelleri ya da sütleri kullanılabilir. Yine cilt bakımı için yanlış bilinen bir söylem de yağ üretiminin alkol içeren toksinlerle kontrol edilebileceğidir. Bunun dışında yağlı cildi nemlendirmeye gerek yok, yağsız nemlendirici kullanılmalı gibi söylemler de yanlıştır. Yağlı ciltlere uygun nemlendiriciler tercih edin. ‘Yağlı cilde nasıl bakım uygulanmalı?’ konusuna dair alt kısımda önerileri okumanızı tavsiye ederiz…

Bunu da Okuyabilirsin...
İnme Nedir? Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Yağlı cilde nasıl bakım uygulanmalı?

  • Günde 3-4 kez cildinizi temizlemeyin. Yüzünüzü her gün yumuşak bir temizleyici ve ılık suyla yıkayın, nazik şekilde kurulayın.
  • Cildiniz için yumuşak alkolsüz tonik kullanın. Toniği buzdolabında tutabilirsiniz. Soğuk tonik cildinizi ferahlatır ve canlandırır.
  • Aşırıya kaçmamak koşuluyla haftada 1 ya da 2 kez, uygun bir ürünle peeling yapın.
    Cildinizin yağ üretimini düzenleyici ve nemli kalmasına yardımcı olacak kaliteli bir nemlendirici tercih edin. Ağır yapılı, kuru ciltler için olan nemlendiriciler kullanmaya özen gösterin.
  • Gözeneklerinizi derinlemesine temizlemeye yardımcı olacak maskeyi haftada bir kez uygulayın.
  • Makyajınız varsa yatmadan önce mutlaka temizleyin. Cildinizi tonikleyin, nemlendiricinizi kullanın.
  • Bol şekerli, yağlı ve fast food yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Bol bol su tüketin. Sigaradan uzak durun.
  • Sivilce, akne ya da siyah noktalarla oynamayın. Başkalarının önerileri ile herhangi bir ilaç ya da merhemler kullanmayın, herkesin cildi farklıdır ve aynı sonucu vermeyebilir. Sağlık danışmanlarına danışmayı da ihmal etmeyin.
Bunu da Okuyabilirsin...
Nar kabuğu çayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak