Kahvaltı ederken, gazete okurken, ders dinlerken, televizyon seyrederken genellikle bulunduğumuz yerde görünen ve görünmeyen birçok sinek olur. Yanımıza geldiğinde hiç bakmadan elimizle kovalayarak uzaklaştırmaya çalıştığımız bu küçük canlılar aslında harika bir yaratılışa sahiptir.
Sinek uçabilmek için saniyede 500 kere kanat çırpar. Siz saniyede 500 kere ne yapabilirsiniz? Örneğin bir saniyede bu kadar adım atabilir misiniz? Kolunuzu açıp kapayabilir misiniz? Bir insanın bu kadar süre içinde 500 kere yapabileceği hiçbir fiziksel hareket yoktur. Ancak sinekler için bu gayet kolaydır. Üstelik kanadın görünmeyeceği kadar süratli yapılan bu hareketin sonunda sineğin kaslarında en ufak yanma, kasılma ya da yıpranma oluşmaz.
Sineğin diğer bir mucizevi yönü ise göz yapısıdır. Sineklerin gözleri başlarının sağ ve tarafındadır. Her bir gözünde 4000 ayrı bölme vardır. Yani toplam 8000 farklı bölmeden oluşan petek gözlere sahiptir. Bu 8000 bölmenin her birinde ayrı bir mercek bulunur ve her mercek görüntüyü farklı bir açıdan görür. Dolayısıyla sineğin beynine 8000 farklı görüntü ulaşır, ancak burada birleşerek tek bir görüntü haline gelir. Bunu binlerce parçası olan bir yapboz oyununa da benzetebiliriz. Dolayısıyla sinek bir çiçeği aslında 8000 parçaya ayrılmış olarak görür, ancak daha sonra tüm bu parçalar beyninde mükemmel bir şekilde birleşerek bir çiçek halini alır.