Kaset Nedir, Nasıl Doldurulur? Kaset Hakkında Her Şey | Onlinezeka

Kaset Nedir, Nasıl Doldurulur? Kaset Hakkında Her Şey

Kaset Hakkında Her Şey

Ses ya da görüntünün kaydedilmesini ve tekrarlanmasını saklayan, manyetik bir bant İçeren plastik ya da hafif metalden yapılmış İnce dörtgen kutu.

KASETLER, özellikle depolanmış verilerin işlenmesi, saklanması veya taşınması gerektiğinde delikli şeritlerden ya da kartlardan daha elverişlidir. Küçük bilgisayarlarda, terminallerde ya da klavyeden yazılan verilerin kayıt sistemlerinde kullanılırlar. Manyetik şeritli kaset kutusunun, okunma ya da kayıt sırasında üzerine şeridin sarıldığı iki makarası vardır.

Kasetler, eski teyplerdeki gibi bantların elle makaraya sarılarak tutturulması zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır. Kasetteki bant bir taraftaki besleyici makaradan başlayarak, kılavuzlar boyunca kayıt okuma mekanizması içinden geçer ve daha sonra karşı taraftaki toplama makarasına sarılır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Kriko Nedir? Ne İşe Yarar?

Teyp kaseti bantlan 3.8 mm genişliğindedir, ama 4 ya da 8 kanala kayıt yapabilir. Evlerdeki video kayıt aygıtlarında kullanılan video kaset bantları ise 12.7 mm genişliğindedir; televizyon yayıncıları ise 5 cm genişliğinde bant kullanırlar.

Fotoğraf kasetlerine ya bir film ya da plakalar takılır; kaset plakalar takıldığında bir düzenek yardımıyla ışıklanmış plaka arkaya alınarak yerini ışıklanmamış plakaya bırakması sağlanır. Yaygın olarak kullanılan fotoğraf makineleri kaset halinde üretilmiş filmle doldurulur.

1960’larda gündelik yaşama giren ses kasetleri önceden kaydedilerek doldurulmuş halde ya da kullanıcıların istediklerini kaydedebilmeleri için boş olarak satılır. 1970’lerin başında tüketicilerin kullanımına giren video kasetleri de, sevilen sinema film kayıtlarıyla ya da başka kayıtlarla doldurulmuş halde ya da televizyon programlarım kaydetmek ve amatör nitelikli filmler çekmek için boş olarak satılabilir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Kompresör Nedir,Nerelerde Kullanılır? Kompresör Nasıl Çalışır?
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak