Kalp Sağlığını Korumak İçin Bazı Basit Öneriler | Onlinezeka

Kalp Sağlığını Korumak İçin Bazı Basit Öneriler

Kalp hastalığı riskini artıracak tehlikelerden uzak durmak önemli. Yaş ve genetik kökenli risklerin yanında kalp hastalığı riskini artıran çeşitli faktörler de önemli yer tutmaktadır. Sağlıklı bir kalp için yapılması ve uzak durulması gereken durumları sizler için araştırdık. Tüm sağlık yazılarımızda olduğu gibi bu yazımızda da önemle belirtelim ki gerekli durumlar, önlemler ve tedaviler için mutlaka hekime başvurmalısınız. Kalp sağlığınız için kardiyoloji uzmanına düzenli muayene önemlidir.

Kalp Dostu Beslenme

Sağlıklı beslenme sadece kalp hastalığı olan hastalar için değil, herkes içindir. Sodyum ve doymuş yağ oranı düşük, kepekli tahıllar, sağlıklı yağlar, yağsız proteinler ve sebzeler açısından yüksek bir diyet, kalp sağlığına dikkat eden insanlar için genellikle iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Yüksek yağlı ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak genellikle kalp hastaları için önerilir. Balık, ceviz gibi omega 3 bakımından zengin yiyecekler düzenli olarak tüketilmelidir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Bu Çay İle Daha Hızlı Kilo Verebilirsiniz

Kilo

Kilolu bir vücut, gerekli olan oksijeni sağlamak için kalbin daha fazla çalışmasına neden olur. Bu durum kalbe fazladan bir baskı uygular. Zaman geçtikçe, bu kalbe zarar verebilir.

Diyabet vb Hastalıkların Tedavisi

Diyabet gibi bazı kronik hastalıklar, kalp hastalığı riskini artırmaktadır. Bu nedenle, başka bir sağlık probleminiz varsa, uygun tedavinin yapılıyor olması gerekir.

Yüksek kolesterol kontrol edilebilir risk faktörlerindendir. Kontrol altına alınması şarttır. Aksi durumda damar sertliğine yol açmaktadır. Bu durum kalp krizi ve felç gibiçok büyük sağlık sorunlarına neden olabilir.

Sigarayı Bırakın

Tütün dumanındaki kimyasallar kan hücrelerinize zarar vermektedir. Ayrıca, kalbinizin ve kan damarlarınızın yapısı ve işlevine de zarar verebilir. Bu hasar, ateroskleroz riskinizi artırabilir. Sigara kalp krizi veya felç nedeni olabilir. Bu nedenle, sigarayı bırakmak kalp sağlığınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biridir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Dünyayı saran korku: Koronavirüs

Alkol alımının sınırlandırın

Bazı çalışmalar kırmızı şarap içmenin kalp sağlığı açısından yararlarını belirtiyor olsa da, genel olarak, alkol almak sağlıklı değildir. Eğer içerseniz, Amerikan Kalp Birliği’nin “erkekler için günde ortalama 1-2, kadınlar için günde bir kadeh şarap” sınırlamasını kesinlikle aşmayınız.

Egzersiz Yapın

Fiziksel olarak aktif olmak, kalbinizin ömrünüz boyunca sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için önemlidir. Kalp krizinden sonra bile, gücünüzü arttırmaya ve kalp sağlığınızı artırmak için doktorunuzun önerdiği kadar hareket etmeniz gereklidir.

Düzenli Uyku

Uzmanlara göre günde 7 saatten daha az uyuyan yetişkinlerin kalp krizi, astım ve depresyon gibi sağlık sorunları yaşama olasılıkları yüksek. Vucudun uykuda kendini tamir ettiği gerçeğinden yola çıkarak, her yetişkinin her gece 7 ila 8 saat uykuyu ihmal etmemesi önemli.

Bunu da Okuyabilirsin...
Düdüklü tencerede yemek pişirmek sağlıklı mı? Zararı var mı?

Kaygıdan Uzak Durun

Bir çok hastalığın kökeninde kontrol edilemeyen kaygı, stres vardır. Günlük kaygıları kontrol etmek için gerekirse uzman desteği almak doğru olacaktır.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak