Kafur Ağacı Ve Kafur Yağının Faydaları | Onlinezeka

Kafur Ağacı ve Kafur Yağının Faydaları

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina tarafından; corona virüsüne karşı bitkisel bir ilacı bulduk şeklindeki açıklamalarda konu edilen Kafur ağacı hakkında kısa bilgiler derledik. Corona virüsle mücadele için bitksel ilaçları tercih eden Madagaskar halkı bunun yanında limon ve tarçına rağbet ediyor. Madagaskar’ın başkanı, corona virüsüne karşı antikorları güçlendirmek için hastalara kafur yağı solutacaklarını belirtmişti. Kafur ağacından elde edilen kafur (uçucu yağı, güçlü bir antiviral ve anti bakteriyel, bağışıklık sistemini güçlendirici, iltihap önleyici, sinirleri ve kasları güçlendirici olarak tanınıyor. Kafur Ağacı ve kafur yağının faydaları başlıklı yazımızda, söz konusu ağacın yetiştiği yerler ve özelliklerine yer verdik.

Kafur ağacı (Cinnamomum camphora), Defnegiller familyasındandır. Güney Çin, Güney Japonya ve Formoza gibi uzak doğu bölgelerinde yetişmektedir. 20–30 m uzunluğa ulaşabilen ağaçlar ormanlar oluşturmaktadır. Kafur ağacı bir tropik bölge bitkisidir ve bu nedenle Türkiye’de yetiştirilememektedir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Biyodizel Yakıt Nedir? Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır?

İki bin yıl kadar yaşayabilen kafur ağacının yaprağında, gövde kabuğunda ve odununda bulunan yağ hücrelerinde Camphora (kafur) oluşmaktadır.

20-25 yaşlarındaki ağaçlar kesilerek, uçucu yağ elde edilir. Bu uçucu yağ, soğukta bekletilir ve kafur kristallenerek çökmesi sağlanır. Daha sonra da süzülerek temizlenir. Kafurun ticari kullanımı prizmatik kristaller veya tablet halinde olmaktadır. Doğal kafur, monoterpenik bir maddedir. Yapay kafur rasemiktir ve pinenden çeşitli işlemlerle hazırlanmaktadır.

Kafurun Faydaları ve Kullanıldığı Yerler

Antiviral ve antibakteriyel özellikleri vardır. Kalp ve solunum antiseptiği olarak, genellikle yağlı enjeksiyonları halinde kullanılmaktadır. Akciğer ve solunum yollarında antiseptik bir etki yapar. Bu nedenle kafur taşıyan preparatlar buğu olarak veya kafur merhemleri, göğüs ve sırta sürülerek kullanılır. Kafur, sabun ve selüloz sanayiinde de kullanılmaktadır. Türkiye’de, yaklaşık olarak senede 20 tona yakın miktarda kafur ithali gerçekleşmektedir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Siz de mantar toplayarak gelir elde edebilirsiniz!
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak