Hazır Meyve Suları ve Gazlı İçeceklerin Zararları

Hazır Meyve Suları ve Gazlı İçeceklerin Zararları

Hazır Meyve Suları ve Gazlı İçeceklerin Zararları saymakla bitmiyor. Bu içecekleri tüketmeden önce düşünmenizi gerektirecek tam 15 nedeni sizler için araştırdık…

Fabrika yapımı veya hazır satılan bir kutu meyve suyu içtiğimizde:
10 dakika içinde; bir gün içinde vücudunuz üzerinde büyük bir etki bırakan, ihtiyacınız olan tüm şekeri alırsınız… 20 dakika içinde; karaciğer şeker yağına dönüşür… 40 dakika içinde; Glikoz kan damarlarına girer ve içindeki basıncı artırır… 45 dakika içinde dopamin üretmeye başlar ve kalp atışı hızlanır…
Bu tür asitli, gazlı içecekleri çok uzun süre içmek kalp krizine davetiye çıkarmaktır.  Karbonlu, kafeinli şeker veya yapay tatlandırıcı içeren içecekler, vücuda sanıldığından daha büyük zararlar vermektedir. Bu ürünlerden vazgeçmek,  genel sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en etkili şeylerden biridir. Aşağıda sıralamaya çalıştığımız 15 neden sanırız bu kararınızda etkili olacaktır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Kış aylarının vazgeçilmezi: Kestane

1. Besin Değeri Yoktur
Bu içeceklerde çoğu filtrelenmiş su ve rafine şekerlerden hazırlanan besinler (vitaminler veya mineraller) yoktur.

2.  Kilo alma  ve  obezite 
Günlük olarak tüketilen 330 ml karbonatlı içecek, bir ayda kilo 500 g’a yükselir. Yapılan çalışmalara göre, kilo alımı ile gazlı içecekler arasında doğrudan ilişki vardır.  Her içkiden sonra obezite riski 1.6 kat artar.

3.  Diyabet
Diyabet, kilo alımının ve obezitenin bir sonucudur, zira kilo alımını teşvik eden ürünler diyabet gelişme riskini arttırır. Karbonatlı içecekler kilo almanın yanı sıra vücudun şekeri işleme kabiliyetini de etkiliyor.

4. Kemik yoğunluğunu, 
osteoporozu azaltır 
Uzmanlara göre, bu içeceklerin asiditesi kemik yoğunluğunu düşürür ve vücutta kalsiyum kaybını arttırır, bu nedenle osteoporoz riski artar. Aynı zamanda, çocuklar arasındaki yüksek sodyum tüketimi, normal kemik kalsifikasyonu için bir risk faktörüdür.

5.  Dental 
Uzmanlara göre, karbonlu içecekler diş çürümelerini iki üç kat artırmaktadır.  Çünkü bu içecekler, diş minesini çözer. İçeriğindeki asit, mine mineralli içeriğini eritebilir ve bu da diş hassasiyetinin ortaya çıkmasına ve daha sonra da diş çürüğüne neden olabilir.

Bunu da Okuyabilirsin...
31 Mart Dünya'daki Koronavirüs Raporu

6.  Böbrek Hastalıkları

Araştırmalar;  bu ürünlerin asiditesi ve radikal mineral dengesizlikleri nedeniyle böbrek hastalıklarına neden olma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir.

7.  Yüksek tansiyon
Meşrubatta bulunan yüksek miktarda fruktoz, kan basıncının yükselmesine neden olur.

8. Mide yanmaları
Karbonatlı içecekler mide yanıkları için ana risk faktörüdür.

9.  Metabolik Sendrom
Karbonatlı içecekler, hipertansiyon, obezite, hiperkolesterolemi ve insülin direnci ile ortaya çıkan metabolik sendromun gelişimi için büyük bir risk faktörü oluşturmaktadır.

10.  Karaciğer Hastalığı
Araştırmalar,  alkolsüz içecek tüketiminin de alkollü içkiler gibi  karaciğer sirozu riskini arttırdığını göstermektedir.

11. Diğer  Sindirim Bozuklukları
Üreten şirkete bakılmaksızın, gazlı içeceklerin sirke ile yaklaşık 2.51 asitli bir pH değeri vardır, ancak şeker içeriği yüksek asitliği maskelemektedir. Suyun pH değeri 7’dir. 

Tüm sindirim sisteminden (ağızdan rektuma kadar) sadece midede 2.0 asitik bir pH aralığına karşı dirençlidir. Mideye girmeden önce, karbonatlı içecekler sindirim sisteminin diğer organlarını geçerek anormal bir asidik çevreye neden olur.
Karbonatlı içeceklerde bulunan fosforik asit mide içindeki hidroklorik asit ile yarışarak işlevlerini etkiler, bu nedenle gıdalar sindirilmemiş olarak kalır ve hazımsızlık, bağırsak gazı, şişkinlik gibi problemler ortaya çıkar.

12.  
Dehidrasyon
Karbonatlı içeceklerin diüretik benzeri özellikleri vardır, bu da vücudun dehidrasyonuna neden olur. Kafein, idrar hacminde artışa neden olan bir diüretiktir. Böbreklerin fazladan kan şekerini gidermeyi hedeflediği için şekerin yüksek seviyeleri vücuda su taşınmasına neden olur. Ssuzluğunuzu gidermek için bir bardak gazlı su içtiğinizde, etkinin tam tersi olacağını göreceksiniz!

13. Yüksek 
Kafein 
Bu içecekler, gereğinden fazla kafein içermektedir. Yüksek dozda kafein;  irritabilite, hipertansiyon, uykusuzluk, sindirim sistemi bozuklukları, aritmiler vb. sorunlara neden olmaktadır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Balkabağının yararları

14.  Toksin 
Köpüklü içeceklerdeki toksik madde, aspartam olarak adlandırılan yapay bir tatlandırıcıdır.
Aspartam üç kimyasaldan üretilir: aspartik asit, fenilalanin ve metanol. 92 yan etkiye rağmen aspartam gıda bileşimine eklenir, çünkü normal şekerden 200 kat daha tatlıdır.

15. Olası hücre lezyonları

Son yapılan araştırmalara göre, karbonatlı içecekler ciddi hücre hasarlarına neden olmaktadır. Bu içeceklerde bulunan koruyucu E211 (sodyum benzoat), DNA’nın hayati kısımlarını yok etme özelliğine sahiptir.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak