Endüstri Mühendisliği Nedir? | Onlinezeka

Endüstri Mühendisliği Nedir?

Son yıllarda daha fazla popüler hale gelmeye başlayan endüstri mühendisi nedir? Endüstri mühendisi ne iş yapar? Soruları, endüstri mühendisliği bölümü okumayı düşünerek araştırma yapan kişilerce en sık sorulan sorulardır.

Endüstri mühendisliği hakkında sıklıkla sorulan bu soruların yanı sıra, mühendislik hakkında farklı detayları sizler için inceledik.

Endüstri Mühendisi Nedir?

Hizmet ve ürün üretimi faaliyetleri yürüten işletmelerin faaliyetlerinde verimliliğin artırılması, çalışma esnasında kullanılan malzeme ve makinelerin daha etkili şekilde kullanılması gibi amaçlarla görev alan uzman kişiler endüstri mühendisliği bölümü mezunu kişilerdir.

Ayrıca çalışma verimliliğinin artırılması için yeni teknik ve yöntemlerinin geliştirilmesi gibi amaçlarla hizmet veren endüstri mühendisleri, maksimum karlılığı en az maliyet ile sağlamak için çalışmalar yaparlar.

Bunu da Okuyabilirsin...
Siirt - Trabzon kardeşliği

Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Endüstri mühendisliği bölümü mezunu olan bir kişi, üretime dayalı sektörlerde kalite mühendisliği, finansal planlama uzmanlığı, depo müdürlüğü, üretim planlama mühendisi, lojistik hizmetler müdürü, risk yönetim uzmanı, portföy yöneticisi ve iş geliştirme gibi alanlarda yönetici olarak görev yapabilir.

Görev aldığı pozisyon ne olursa olsun endüstri mühendisleri, sorumluluk alanında makine ve malzemelerinin etkili bir şekilde kullanılarak daha az maliyet ve yüksek verimlilik sağlanması için çalışmalar yapmaya devam ederler.

Bilişim sektörü, üretim sektörü, finans sektörü, araştırma ve geliştirme sektörleri gibi çeşitli alanlarda, endüstri mühendisliği bölümü mezunları kendilerine iş bulabilirler.

İşverenlerin Endüstri Mühendisliğinde Aradığı Özellikler Nelerdir?

  • Zaman yönetimi konusunda gelişmiş becerilere sahip olmak
  • Problem çözebilme kabiliyetinin yüksek olması
  • En azından temel bilgisayar kullanabilecek düzeyde bilgisayar bilgisine sahip olmak
  • Ekipte yönetici olarak görev alma kabiliyetinin bulunması
  • Zaman ve kaynaktan tasarruf ederek insan gücü gereksinimini azaltıp, verimliliği artıracak çalışmalar yapabilmek
  • Analitik düşünce becerisine sahip olmak
  • Ürün veya hizmetin teslim edileceği tarihe yetiştirilmesini sağlamak
Bunu da Okuyabilirsin...
Afrika'daki Ülkelerin Tam Listesi

Endüstri Mühendisinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Endüstri mühendisi çalışma alanında, aşağıdaki görev ve sorumlulukları alarak çalışmalarını devam ettirir.

  • Üretimin hızlanması için iş akışının nizami bir şekilde uygulanmasını sağlamak
  • Ürün veya hizmetin en geç son teslim tarihinde teslim edilmesini sağlamak
  • Üretimde kullanılan yardımcı programlar veya malzemelerin daha verimli kullanılmasını sağlamak için öneriler sunmak
  • Tesis ve personelin üretim aşamasında daha verimli kullanılması için çalışmalar yaparak, maliyeti en aza indirip işgücü standartlarını belirlemek
  • Ürünün güvenilir ve kaliteli bir şekilde imal edilmesini sağlamak
  • Hasarlı ve kusurlu parça veya ürünlerin müşteriye ulaşmasını engelleyip kusursuz ve hasarsız ürünlerin üretiminde gözlemci olmak
  • Tasarım ve üretim standartlarının geliştirilerek, daha kaliteli ürünlerin üretilmesi için çalışmalar yapıp yönetime tavsiyelerde bulunmak
  • Sağlıklı bir üretim için personelin gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak
  • Üretim aşamasındaki sorunlarının çözülmesi için gerekli önlemleri alıp tavsiyelerde bulunmak
Bunu da Okuyabilirsin...
Keçiörengücü - Siirt İl Özel İdare maçı hangi kanalda?

Endüstri mühendisinin görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır.

Endüstri Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

Tüm mühendislik dallarında olduğu gibi endüstri mühendisleri de tecrübe, iş yerinin statüsü ve faaliyet konusu gibi etkenlere bağlı olarak farklı tutarlarda maaş alırlar.

Ortalama olarak yeni işe başlayan bir endüstri mühendisi, çalıştığın firmanın personel politikasına göre 3500 TL civarında maaş almaktadır. Tecrübe kazanarak işine devam etmesi halinde ise endüstri mühendisi maaşları, 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Yönetici olmaları durumunda yönetici oldukları işletme yapısına göre, ortalama 8000 TL yönetici maaşı alırlar.

Endüstri mühendisliği üzerine bilgiler sunduğumuz bu yazının ardından diğer meslekler üzerine de detaylı bilgiler edinmek isterseniz “Bilgisayar mühendisi nedir, nasıl olunur?” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak