En İyi Dizüstü Bilgisayarı Seçme İpuçları | Onlinezeka

En İyi Dizüstü Bilgisayarı Seçme İpuçları

Dizüstü seçiminde zorlanıyorsanız, öncelikle beklentilerinizi düşünün. Daha sonra beklentilerinizi Cihazın markası (Sony, Hp, Toshiba, Acer, Dell gibi…), donanım malzemeleri yani donanım özellikleri ile konfigürasyonu – sistem yazılımı yani işletim sistemi olarak üç ana bölüme ayırın.

Dizüstü Cihazın Markası

Tüm markaların aynı olmadığını bazı üreticilerin rakiplerine göre artılarını En İyi 10 Dizüstü Markası 2017 başlıklı yazımızda belirtmiştik. Elbette ki tüm Notebook-Netbook vb markaları aynı değil.  Kuşkusuz tüm dizüstü bilgisayar modelleri özel ihtiyaç için tasarlanıyor. Ancak bazı firmalar var ki yaygın servis ağına sahipler. Kolayca erişilebilen servis kalitesi ve ekonomikliği açısından da ön planda olmak gibi artıları var.

Donanım Parçalar

Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan mobil anakartlarda, teknik terimlerin numaralarını bulabilirsiniz. İşlemciler, RAM, Grafik, Depolama ve Dokunmatik Ekran gibi. Burada ihtiyacınız olanı planlamanız gerekir. Bu terimler her zaman kafa karıştırıcı olduklarından bunlardan kısaca bahsedelim:

Bunu da Okuyabilirsin...
Avrupa'daki Ülkelerin Güncel Listesi

İşlemciler : AMD A, FX  ve E-Serileri ile  Intel Pentium, i3, i5 ve i7. Bu işlemciler yeni başlayanlardan başlayıp, orta seviye kullanıcılar ve profesyonel kullanıcılara hitap eden nitelikler göstermektedir. Seçiminizde kullanıcı özelliklerinizi dikkate alırsanız gereksiz bir maliyet artışı yaşamamış olursunuz.

RAM (Bellek) : Bazı alt modeller 2GB RAM ile geliyor ama orta düzey kullanıcılar için tasarlanan cihazlar, genellikle  4GB veya 8GB RAM ile geliyor. Küçük harcama daha yaparak  16 GB modeller de bulmak mümkün.

Grafik :  AMD veya Nvidia tercihinden daha çok  daha iyi grafik belleği olan birini seçmeniz yeterlidir. 2GB grafik yoğun çalışmalarda gereklidir.

Depolama :  SSD Depolama alanı tercihiyle aynı zamanda hızı tercih etmiş olursunuz.  Dizüstü bilgisayarlarda bulabileceğiniz SSD’de programları çalıştırmak ve dosyaları saklamak gerçekten konfor haline geliyor. Ancak SSD’ler ile HDD arasındaki maliyet farkını da düşünmenizde fayda var.

Bunu da Okuyabilirsin...
Yurtdışı Üniversitelerde Mesleki Kurslar ve Avantajları

Dokunmatik Ekran :  Sık seyahat ediyor ve cihazınızı gittiğiniz yere götürüyorsanız elbette ki tercihiniz ön plana çıkmalıdır.

Sistem Yazılımı İşletim Sistemi Seçimi

Günümüzde yazılım açısından seçim yapmayı zorlaştıracak kadar çeşit içeriyor.

MacOS : Apple tarafından tasarlanmış bir Unix tabanlı sistem MacOS denir. Apple’ın kendi tasarladığı donanım üzerinde çalıştığı için, grafik kullanıcıları ve araştırmacılar için sağlam sistemlerden biri olduğu biliniyor; MacOS ile donanım sorunları konusunda çok az sayıda sorun var.

Windows 10 : Windows her zaman tüketici dünyada hem iş hem de kullanılan en esnek işletim sistemlerinden biri olarak bilinir. Windows 10 tüm kullanıcılar için tasarlandığından; Kullanımı kolaydır ve bunun üzerinde daha iyi yazılım desteği bulacaksınız.

Bunu da Okuyabilirsin...
Noel ve yılbaşını kutlamak caiz mi?

Linux : Eğer sistem yazılımını harcamak istemiyorsanız ücretsiz bir kaynak olarak Linux’u bulacaksınız. Çeşitli Linux Dağıtımlarını ücretsiz olarak kullanmak mümkün.  Linuxta lisans sorunu yaşanmaması önemli avantaj.  Yeni başlayanlar, sadece İnternet ve temel ofis programlarını kullananlar için Linux en ucuz ve en güvenilir Seçenek.

ChromeOS : Linux Tabanlı, Google internet üzerinde çalışır ChromeOS denilen kendi işletim sistemi vardır. Chome tarayıcısının hayranıysanız ve görevinizin% 99’u tarayıcı temelli ise ChromeOS sizin için en iyi yazılımdır. ChromeOS ile paketlenmiş bütçeye uygun dizüstü bilgisayarlar bile vardır.

Dizüstü kullanıcısı olan okurlarımız deneyim veya görüşlerini bekliyoruz…  Yine bir önce ki yazımızda belirtilen listeden en sevdiğiniz dizüstü bilgisayar markası ile ilgili yorumlarınızı da paylaşabilirsiniz…

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak