En Çok Tercih Edilen 10 Mesleki Gelişim Kursu

En Çok Tercih Edilen 10 Mesleki Gelişim Kursu

Mesleki Gelişim Kursu Nedir? En Çok Tercih Edilen 10 Mesleki Gelişim Kursu

Mesleki gelişim kursları çalışan yetişkinlere yöneliktir. Kurslar, halen çalışmakta olan veya bir uzmanlık (meslek) sahibi olup da ek beceriler ve yeterliliklere sahip olmak isteyenlere hitap eden, belli mevzuatı ve programı olan eğitim faaliyetleridir. Çalışan kişiler becerilerini daha da geliştirme, sertifika alma ya da mesleki lisanslarını yenileme olanağına sahip olur.  Profesyonel atölye çalışmaları ile sağlık, gayrimenkul, sigorta, bilişim, iş güvenliği ve inşaat gibi alanlarda mesleki gelişime hizmet etmektedir. Mesleki gelişim programları kapsamında, pratik ve teorik çalışmalar verilir, ölçme değerlendirme sınavı yapılır ve sertifikalandırılır.

Bunu da Okuyabilirsin...
ASİS Nedir?

En Çok Tercih Edilen 10 Mesleki Gelişim Kursu

Arabuluculuk Eğitimi

Hukuk Fakültesi mezunu olan ve en az 5 yıllık kıdeme sahip kişilerin, yetkili kurum tarafından verilen eğitimi aldıktan sonra Adalet Bakanlığının yapacağı sınavda başarılı olup; arabuluculuk siciline kayıt yaptırarak faaliyete başlayabilme olanağı sağlamaktadır.

Bilirkişilik Temel Eğitimi

Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler içindir. Bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. 18 saat teorik,  6 saat uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur.

Eğiticinin Eğitimi

Eğitimcilerin, eğitimin temel kavramları, ilkeleri ile grup ve bire bir öğretim yöntemlerinin öğretilmesi suretiyle eğitimcilik becerilerinin kazandırılmasını hedeflemektedir. Eğiticinin eğitimi ile yetişkin eğitiminin temel ilkeleri, eğitimcilik nitelikleri içselleştirilir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Öğretmenler Günü İçin En Güzel Hediye

İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı

En az Ön Lisans Mezunu  veya Lisans son sınıf öğrencisi olmak şartlarını taşıyan kişiler başvurabilir.

Konkordato Komiserliği Eğitimi

Konkordato komiserliği eğitimi, Adalet Bakanlığının hazırladığı 26 Haziran 2019 tarihli, Konkordato Komiserliği Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin genelge çerçevesinde yürütülmektedir.

Maliyet Analizi ve Fiyatlandırma Sertifika Programı

Maliyet – Fiyat Analizi konusunda uzmanlaşmak isteyen, kamu veya özel şirketlerde  Maliyetlendirme veya Fiyat Analizi Departmanlarında çalışanlar tarafından tercih edilmektedir.

Uzlaştırmacı Eğitimi

Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinde belirlenen kriterlere sahip kişilerin katıldığı Uzlaştırmacı Eğitimini başarı ile bitiren katılımcılar, T.C. Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sınava girme hakkı kazanmaktadır.

Yangın Eğitici Eğitimi Sertifika Programı

Bu programın amacı; İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında belirtilen esaslar dahilinde iş yerlerindeki çalışanların alması gereken temel yangın eğitimlerini verebilecek yeterliliğe sahip eğitmen yetiştirmektir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Yönetici Gelişim Programı

Yöneticilerin tutum ve davranışların, iş ahlakının, görünüşün ve kendine saygının çalışma performansına etkileri ile modern iş hayatında başarılı yönetici tipinin özellikleri bu programın genel amaçlarıdır.

Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi Sertifika Programı

Yüksekte çalışma işlerinde eğitmenlik yapmak isteyenlerin talep ettiği bir mesleki gelişim kursudur. Günümüzde İş Güvenliği Uzmanlarının talebi fazladır. Sertifika programı katılımcılarına yüksekte yapacakları çalışmaların gereklilikleri, çalışma ekipmanlarının bakımı, kontrolü, doğru kullanımı hakkında bilgiler verilir. Ortaya çıkabilecek riskler ve bu riskler karşısında alınacak önlemler konusunda bilgilendirme yapılır.

Mesleki Yeterlilik hakkında detaylı bilgiler için bilgitor.com/mesleki-yeterlilik-nedir/ başlıklı yazıyı okumanızı öneririz.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak