Çalışmak Ve Üretmek | Onlinezeka

Çalışmak ve Üretmek

Çalışmak ve üretmenin önemi için bir yazı hazırlamak gerektiğinde işin o kadar da kolay olmadığını anlamak o kadar zor değil aslında. Ancak ne var ki hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan çalışmak eylemi için bir iki cümle yeterli değil.

Çalışmak; insanın, bir eylemi,bir olguyu hedefler doğrultusunda gerçekleştirmek için yapılan uğraştır. Mesleki çalışma, akademik çalışma, fiziki çalışma veya düşünsel çalışma gibi onlarca genel ve kategorik çalışma alanları vardır. Konuyu daha daraltmak, özelleştirmek için yaygın ve kullanımdaki amacına gelince çalışmak deyimini iki ana kulvarda ele almak mümkündür. Bunlar fiziki ve düşünsel çalışmalardır. Yani çalışmak eylemi ya fiziki olarak yapılan bir uğraş (tarla sürmek, duvar örmek, kaynak yapmak gibi) ya da düşünsel çalışmak (ders anlatmak, okumak, sunum yapmak, konferans vermek gibi) şeklinde gerçekleşir.

Bunu da Okuyabilirsin...
Atatürk’ün 1917 Yılı Raporlarında Filistin

Her ne şekilde olursa olsun çalışarak elde edilen sonuçlar değerlidir. Çalışma sonucu elde edilen fiziki veya düşünsel ürünler üretimdir. Üretime dönüşen ürünlerin çoğalması ise üretkenliktir. Çalışmak ve üretmek bu nedenle ayrılmaz birer unsurdur. Çalışmadan üretmek mümkün değildir. Örneğin bir yazar, ortaya çıkan ürünleri, üretkenliğini borçlu olduğu çalışmalar sonucunda kazanmıştır. Doğru ve dikkate değer yazılar ortaya çıkarmak için hem yazma eylemini gerçekleştirdiği fiziki çabalara, hem de biçimsel ve estetik bakış açısı kazanmak için düşünsel çabalara ihtiyaç duyar. Bu örnekten de kolayca anlaşılacağı üzere doğru ve gerektiği gibi çalışmak, üretmek için en önemli koşuldur.

Çalışmak ve üretmek, sadece bireysel yararlar ya da kişisel doyum olarak düşünülmemelidir. Böyle bir düşünce üretkenliğin önemini ortadan kaldırır. Esasen üretkenlik ve çalışma kavramları sadece ekonomik ve sosyal değil felsefi, sanatsal bir anlam da taşımaktadır. İnsanlığın gelişimine, insanlığa yarar sunan ve tüm alanlarda mümkün olan bir uğraşılar silsilesidir. Sağlık, eğitim, sanat, teknoloji ve diğer disiplinler için geçerli olan yegane şey çalışmaktır. Doğru, bilimsel ve ahlaki çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tüm ürünler çok değerlidir. Bu kavramları kapsayan, besleyip büyüten olguya emek denmektedir. Emeğe duyulan saygının temeli de bireyin çalışması ve üretmesiyle başlayıp sosyal bir ilişkiye dönüşen etkileşimler bütünüdür.

Bunu da Okuyabilirsin...
Yazarına Ait Olmayan Sözler

Bilgitor

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak