Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? | Onlinezeka

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans şoförlüğü, özellikle gerekli şartları sağlayan lise mezunları tarafından tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Ambulans şoförü olmak için gerekli şartlar ve bu meslek hakkındaki detayları paylaştığımız yazımızda ambulans şoförünün görevleri ve sorumlulukları nelerdir? gibi detaylara da ulaşabilirsiniz.

Ambulans Şoförü Nedir?

Ambulans şoförü; Yol hakkı ayrıcalığına sahip ilkyardım için donanımlı araçları kamu ve özel hastaneler bünyesinde kullanmakla görevli olan kişilerdir.

Ambulans şoförlüğü sadece bir araç kullanımından ibaret bir meslek kabul edilmemeli, şoförün görev esnasında yerine getirebileceği zorunlu ve vicdani sorumluluklarda dikkate alınmalıdır.

Ambulans Şoförü Görevleri ve Sorumlulukları

Aracın düzenli ve gerektiği gibi kullanılarak olay yerine zamanında ulaşılması ve hastayı aldıktan sonra yine hasta ve ambulanstaki sağlık görevlileriyle birlikte trafiğin de güvenliğini tehlikeye atabilecek hareketlerden kaçınılarak kullanılması ambulans şoförünün sorumluluğundadır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Hekimoğlu Trabzon - Menemenspor maçı hangi kanalda?

Hastanın sorunsuz bir şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen ambulans şoförleri için trafiği tehlikeye atmadan hızlı davranmak da, hayati sorumlulukları arasındadır.

ambulans şoförü olmak

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans şoförü olabilmek için, hemen hemen tüm meslek gruplarında da olduğu gibi bazı şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Ambulans şoförlüğü için en azından lise mezunu olmak gerekirken, özellikle acil tıp teknisyenliği bölümünden diploma alan kişiler bu iş için daha önceliklidir.

  • İlkyardım sertifikası sahibi olmak
  • En azından liseyi bitirmiş olmak
  • En az B sınıfı ehliyete sahip olmak
  • Sağlık Bakanlığı psikolojik analiz testlerinden sorunsuz geçmiş olmak
  • İleri araç sürüş tekniği alanında başarılı olup sertifika sahibi olmak

Ambulans şoförü olmak için gereken şartlar arasındadır. Bu şartları sağlayan kişilerin bu iş için yetkinlikleri ise, yine ilgili birimlerce kontrol edilenler arasındadır.

Bunu da Okuyabilirsin...
Telgraf Nedir? Telgrafın İcadı ve Önemi

Ambulans Şoförlüğü Sertifikası Almak

Ambulans sürücüsü sertifikası almak için, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen sertifika programlarına katılım sağlamak gereklidir.

Bu sertifika eğitimi kapsamında katılımcılara ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak verilmekle birlikte, meslek icrası esnasında öfke kontrolü gibi önemli konulara da değinilmektedir.

Ambulans Şoförlerinin Maaşları Ne Kadar?

Ambulans sürücüsü maaşları, kişinin çalışma durumuna göre farklılık göstermektedir. Özel veya kamu hastanelerinde çalışmak önemli bir etken iken, aşağıdaki durumlarda maaşlarda belirleyici rol oynamaktadır.

  • Günlük çalışma saatleri
  • Haftalık veya aylık olarak ne kadar çalışma yapıldığı
  • Tatil günlerinde yapılan mesailer
  • Gece vardiyaları
  • Hangi ilde çalışıldığı gibi etkenler, ambulans şoförü maaşları için belirleyici etkenlerdir.

Bunlar dikkate alındığında kişinin doğrudan net bir maaşının olduğunu söylemek söz konusu değildir.

Bunu da Okuyabilirsin...
POMEM ön sağlıkta nelere bakılıyor?

Ancak maaşlar için bir ortalama vermek gerekirse ortalama 3,250 TL gibi bir maaştan söz etmek mümkündür. Şayet kişinin tatil günlerinde ve gece vardiyalarındaki çalışması daha fazla ise, maaşının bunun çok üzerinde olması mümkündür.

Ambulans Şoförlüğü İş İlanları Nasıl Takip Edilebilir?

Özel hastanelerin internet siteleri ve yerel gazeteler, iş alımları için takip edebileceğiniz önemli mecralardır. Bunun yanı sıra İŞKUR ise, bu ilanların takibinin yapılacağı en önemli yerdir. Bunları takip ederek iş ilanlarından hemen haberdar olabilir ve iş başvurunuzu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Başvuru aşamasında giyim ve konuşmanıza dikkat etmenizin, ön izlenim açısından hakkınızda olumlu bir dönüşüm sağlayacağını da unutmamalısınız.

Ambülans şoförü nasıl olunur? Sorusunu yayınladığımız bu içeriğimizin ardından diğer mesleklerle ilgili bilgiler de edinmek için “İş güvenliği uzmanı nasıl olunur?” başlıklı yazımızı da okumak isteyebileceğinizi düşünüyoruz.

Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

Yorum Bırak