2019 Sonbahar Tatil Fikirleri | Onlinezeka

2019 Sonbahar Tatil Fikirleri

Yaz tatilini kaçıranlar ya da kasten yaz tatili yapmayıp sonbahar tatili yapmak isteyenler için sonbahar tatil fikirleri ile karşınızdayız. Bir kere şu konuda anlaşalım, sonbahar tatilleri yaz tatillerinden daha çeşitli. Yaz tatilinde serinleme odaklı bir plan yapıyoruz, keza kış tatilleri de soğuktan üşüyüp ısınabileceğimiz hoş ortamlarda tatil yapma odaklı oluyor. Ancak bahar aylarında yapılan tatiller ne soğuk ne sıcak. Eylül tatil önerileri ile sonbahar sıcakların yeni geçtiği, soğukların yeni başladığı bir aralığa denk geldiği zaman ister deniz kıyısı, ister dağın tepesi, ister bir göl kenarı fark etmeksizin baharlıkları giyip kendimizi attığımız bir tatil mevsimi oluyor. Peki, 2019 sonbahar tatil önerileri neler işte biraz bunlardan bahsedelim.

Bunu da Okuyabilirsin...
Vizesiz Gezebileceğiniz Yakın Ülkeler

Sonbahar Deniz Tatili

Amacınız denizi seyretmek, balık tutmak, orada vakit geçirmek ve deniz havasını içinize çekmek ise yazın sıcağında tatil beldelerine gitmek istemeyenler için önerebileceğimiz bir tatil önerisi bu. Çift olarak, ailecek ya da tek başınıza kafa dinlemek için bu mevsimi değerlendirebilirsiniz. Eylül otel rezervasyonu fiyatlarının dönemsel olarak düşüyor olması da ayır bir güzellik olacaktır. Bu mevsimde denize girilir mi? diye merak edenler için de evet giriliyor. Denizler karalara nazaran daha geç soğumakta o yüzden Ekim ayına kadar rahatça denize girebilirsiniz. Ancak rüzgâr sebebiyle hasta olmamak için hemen kurulanmaya bakın.

Sonbahar Kamp Tatili

Sonbaharda kamp yapmak ideal bir seçenek diyebiliriz. Yalnız baştan uyaralım günlerin kısaldığı, sıcaklıkların düştüğü zamanlarda yüksek rakımlı yerleri tercih etmek hem yaban hayatı açısından hem de serin hava bakımından tehlikeli olabilmekte. Ancak ben bu havayı istiyorum zaten diyorsanız, sonbaharda kamp fikri  sizin için ideal. Yeşilin turuncuya döndüğü Ağustos biraz sıcak olabiliyor ancak Eylül ve Ekimde her yerde yapraklar ve hışırtılar arasında geçireceğiniz bir sonbahar kampı sizi dinlendirecektir. Sonbaharda kamp fikri ise genelde yalnızlığı seven çiftler ya da arkadaş grupları tarafından tercih edilmekte.

Bunu da Okuyabilirsin...
Ukraynalı Turistlerin Antalya Aşkı

Sonbahar Karadeniz Turu Tatili

Sonbahar Karadeniz Turu Tatili

Karadeniz hem havası hem de sahip olduğu tarihi geçmiş ve kültürüyle sizleri bekliyor. Karadeniz turları genelde ilkbahar, yaz ve sonbahar başlangıcında tercih ediliyor. Sonbaharda senenin son fırsatlarını değerlendirerek geçireceğiniz 2 ya da 3 günlük Karadeniz turu ufak bir kaçamak olabilir. Karadeniz’in havasını ve insanını deneyimlemek için bir fırsat olan bu turlar ile Batum’a da gitmeniz mümkün. Güzergâh üzerinde yer alan Safranbolu, Gök Medrese, Beyazıd Kulliyesi, Bandırma Vapuru, Giresun Kalesi, Rize Bezi Dokuma Atölyesi, Ayder Yaylası, Gelintülü Şelalesi ve daha bir sürü yer ziyaret edilmeyi bekliyor.

Sonbahar Kapadokya Tatili

Sonbahar Kapadokya Tatili

Nevşehir dört mevsim yerli ve yabancı turist kabul eden bir kültür turizmi merkezidir. Burada yer alan konaklama noktaları ve kamp alanlarında istediğiniz gibi tatil planlayabilirsiniz. Peri bacalarının olduğu Üç Güzellere çıkmak, Göreme Müzesini gezmek, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret etmek buraya geldiğinizde yapabileceğiniz bazı etkinlikler arasında. Ayrıca Kapadokya’ya gelip balonla gezmek isteyenlerde yine burada faaliyet gösteren acenteler aracılığıyla Kapadokya balon turlarına katılabilirler.

Bunu da Okuyabilirsin...
Sonbahar Kamp Alanları
Gönderiliyor
Kullanıcı Oyları
( oy)

1 Yorum

Yorum Bırak